Registerexperts, taxateurs en MfN-registermediators
Brand Aansprakelijkheid Taxaties Mediation
 
Mediation

Mediation

Als onpartijdig MfN Registermediator (voorheen NMI) bemiddelen en rapporteren wij. Dit kan op verzoek van partijen of op voorstel van de Rechtbank.

Wanneer kan mediation ingezet worden? 

Mediation kan bij vrijwel alle zakelijke en persoonlijke conflicten interessant zijn. Janze Expertisebureau is gespecialiseerd in geschillen in de bouw- en interieurbranche en schadeverzekeringen, maar u kunt ook denken aan: 

  • samenwerkingsproblemen, arbeidsconflicten
  • zakelijke geschilbemiddeling
  • problemen met overheid of gemeente
  • burenruzies
  • etc. 

Ook zijn er MfN Registermediators (voorheen NMI) beschikbaar die tevens ingeschreven staan bij het LRGD.  Het opstellen van een deskundigebericht met toepassing van mediation door Janze Expertisebureau is hierdoor, zonder extra hoge kosten, mogelijk.

Mediation versus een rechtzaak

Mediation is een geheel andere oplossing dan een gang naar de rechter. Mediation is erop gericht dat beide partijen zelf op zoek gaan naar een oplossing voor hun conflict.

Onder begeleiding van een mediator wordt een oplossing gevonden die voor beide partijen acceptabel is. Daarnaast is het doel ook dat beide partijen uiteindelijk tevreden zijn met de gevonden oplossing en met een goed gevoel terugkijken op het proces.

Niet altijd is een rechtzaak in het voordeel van één partij, vaak zijn er twee of meer verliezers. Mediation streeft naar tevredenheid voor alle partijen. Bovendien is het goedkoper en veel sneller dan de gang naar de rechter. 

Vrijwel altijd vergoed

Als het geschil onder de dekking van uw rechtsbijstandverzekering valt, worden -na overleg met uw rechtsbijstandverzekeraar- de kosten van mediation bijna altijd vergoed.